Swisstainable: een duurzame fotoreis naar Zwitserland

fotografie avontuur in Laax, Switzerland

Ga mee op een avontuurlijke reis door Graubünden en leer je ervaringen tegelijkertijd zo goed mogelijk vast te leggen! Verken tijdens een actieve week de mooiste berggebieden, fotografeer de Zwitserse Grand Canyon en vele andere unieke plekken.

Ontdek het wilde raften, zoek de hoogtes op tijdens een spectaculaire Via Ferrata en laat je verleiden door lokale culinaire lekkernijen! We zullen niet alleen samen op avontuur gaan maar door de week heen ons ook verdiepen in alles wat met fotografie te maken heeft. Van ervaring tot herinnering!

13 - 18 augustus 2022

Early bird: € …

8 plekken beschikbaar

binnenkort meer informatie

Tijdens deze duurzame zesdaagse reis – met een maximale groepsgrootte van 10 reizigers – laten we graag alles zien wat de regio te bieden heeft. Je duikt dieper in de community en ervaart onvergetelijke activiteiten zoals het slapen in een berghut op een UNESCO World Heritage locatie, prachtige hikes in de bergen, een adembenemende Via Ferrata, zonsondergang fotografie sessies, raften in de Rijn en brunch bovenop de berg. De uitvalsbasis van de reis is het Riders Hotel met een heerlijk vegetarisch restaurant.

 

Wat is er inbegrepen?

❧ Alle transport tijdens de week
❧ 6 nachten in het Riders Hotel in LAAX (accommodatie op basis van 2-persoonskamers, of 1-persoonskamers met aanvullende toeslag)
❧ Dagelijks ontbijt, dagelijks lunchpakket
❧ Dagelijks diner in het Riders Hotel Restaurant, Ristorante Camino, of Restaurant Nooba
❧ 1 nacht in de Segneshut op een hoogte van 2102m, inclusief een 3 gangen diner
❧ Groepsdiner in het Riders Hotel Restaurant tijdens de avond van aankomst
❧ Fotografie lessen gefocust op zowel theorie als praktijk tijdens de hele reis
❧ Trutg dil Flem hike
❧ Culinaire trail
❧ Begeleide Via Ferrata Tour in Pinut
❧ UNESCO World Heritage site hike met gids
❧ Alp Stalla brunch
❧ E-Bike huur voor 1 dag

Reizigers zijn welkom om aanvullende nachten te boeken voor of na de georganiseerde reis. We denken graag mee over de mogelijkheden.

Wat is er niet inbegrepen?

❧ Reisverzekering
❧ Transport van en naar Zwitserland
❧ Privé uitgaven

De gids

De reis wordt begeleid door fotograaf Chris König. Chris is een outdoor lifestyle fotograaf die internationaal werkt voor verschillende merken. Binnen zijn fotografie focust hij op een combinatie van authenticiteit, avontuur en verbinding. Vanuit zijn achtergrond in psychologie combineert hij een passie voor coaching met fotografie door verschillende fotografiereizen en workshops te begeleiden op verschillende locaties, waaronder IJsland en Zwitserland.

profielfoto chris könig

Aankomst in Laax. We starten de week met een groepsdiner in het Riders Restaurant. Introductie van de reis en algemene kennismaking.

In de ochtend vertrekken we naar de Culinarik Trail: we hiken door prachtige landschappen, waarbij we stoppen op verschillende locaties met lokale producten en interessante verhalen. Ontdek de lokale cultuur en het eten.

Aan het einde van de middag is er een optionele theorie sessie voor fotografie.

Vandaag ervaren we de adembenemende Pinut Via Ferrata. Een route langs de berg op duizelingwekkende hoogte met bijzondere uitzichtspunten. Een avontuurlijke tocht met een fijne combinatie tussen genieten en adrenaline!

In de middag bezoeken we een prachtige vallei om ons verder te verdiepen in fotografie aan de hand van verschillende oefeningen.

We starten de dag met een optionele zonsopgang fotografie sessie bij de Falera kerk. Vanaf daar bewandelen we de langste boomtoproute van Europa. Vervolgens gaan we door naar de Rijn waar we onze wetsuits aantrekken en een avontuurlijke rafting tocht tegemoet gaan, om af te sluiten met een BBQ sessie.

Nadat we weer droog zijn zullen we in de middag onze foto’s editen tijdens een optionele gezamenlijke editsessie, of de reizigers kunnen kiezen voor een yoga sessie.

We starten in de ochtend aan de hike richting de Segnes hut, een berghut waar we zullen overnachten. In de avond houden we ons bezig met nachtfotografie, om de sterrenhemel zo mooi mogelijk vast te leggen.

Na terugkomst van de Segneshut hiken we vandaag de Trutg dil Flem, een prachtige UNESCO World Heritage route met diverse landschappen waarbij we verschillende fotografie technieken zullen oefenen aan de hand van eventuele opdrachten.

In de middag is er tijd om te relaxen aan het Cauma meer. Eventueel SUP’pen voor de liefhebbers.

Een optionele zonsopgang fotografie sessie op een prachtige locatie bij het Il Spir uitzichtspunt. We kunnen hier op onze e-MTB naartoe welke we verder vandaag ook zullen gebruiken om de regio te verkennen. 

Heerlijke brunch bij de Alp Stalla berghut om vervolgens de reis af te sluiten.

 

FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen

In wat voor fysieke conditie moet ik zijn?

Zoals de beschrijving van de reis suggereert, zal het een avontuurlijke fotoreis zijn. We zullen slapen een nacht in een berghut en gaan tijdens de week verschillende keren hiken. Veel locaties die we bezoeken zijn niet moeilijk om te bereiken, maar het zal wel van pas komen om in staat te zijn om een aantal kilometer door oneffen terrein te lopen. Daarnaast zullen sommige activiteiten ons tot grote hoogte en smalle paden brengen – de Via Ferrata – dit is 100% veilig en onder begeleiding van professionele gidsen.

Wat voor niveau fotografie heb ik nodig?

De workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en avontuur! Of je nu een beginner bent, of juist meer ervaren – deze bestemming biedt genoeg voor iedereen om zijn of haar vaardigheden te verbeteren. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen en het ontvangen van feedback, waardoor ieder op zijn of haar manier progressie kan maken!