Een avontuurlijke fotoreis door Kirgizië

Een tiendaags avontuur vol ongerepte natuur en lokale cultuur

kirgizie_tour_header_image

Uitgestrekte valleien, rotsformaties die niet van deze wereld lijken, hoge bergtoppen omgeven door felgroene weidevelden en kronkelwegen die de naam weg eigenlijk niet verdiend hebben, terwijl er in de verste verte geen ander mens te bekennen is. Welkom in Kirgizië. Een land van avontuur, nomadische tradities, gastvrije mensen en heerlijk eten.

Graag nodigen we je uit om mee te gaan op een fotoreis naar dit waanzinnige en voor velen nog onbekende land. Tijdens deze tiendaagse reis nemen we je mee naar ongerepte plekken, ervaar je de lokale cultuur en gaan we elke dag op zoek naar bijzondere plekken om te fotograferen, om te ervaren en om er avonturen te beleven.

visit karakol mars canyon

2023 TBA

€ 2095

De reis wordt ondersteund door Visit Karakol, een lokale organisatie met jarenlange ervaring in het begeleiden van tours en het faciliteren van tour operators, wat ons in staat stelt om een authentieke ervaring op te doen: om zowel het avontuur te beleven in afgelegen landschappen als het opgaan in de lokale cultuur.

Tijdens deze fotoreis zullen we in de fotografie duiken en uitgebreid de tijd nemen om de diversiteit aan situaties zo mooi mogelijk vast te leggen. Hoe bereid je je foto’s voor en hoe vertel je een verhaal? Met veel persoonlijke aandacht en feedback gaan we door het hele proces heen, tot en met de nabewerking van je beelden.

Een deel van de nachten zullen we heerlijk verzorgd doorbrengen in goed aangeschreven hotels, we zullen overnachten in een Yurt camp voor een nóg authentiekere ervaring en om het nog een stapje verder te tillen, zullen we twee keer een nacht kamperen onder de sterrenhemel met uitzicht op onvoorstelbare landschappen.

Wat is er inbegrepen?

❧ Accommodatie voor 9 nachten
❧ Alle transport inclusief brandstof: vervoer met 4×4
❧ 3 maaltijden per dag en snacks voor onderweg
❧ Lokale gids en fotografie gids
❧ Elke dag fotografie lessen
❧ Vereiste vergunningen voor bepaalde grensgebieden
❧ Paarden met gids
❧ Toegangskosten voor Nationale Parken
❧ Kampeermateriaal: tenten (2 personen per tent), slaapzakken

Deelnemers zijn welkom om aanvullende nachten vóór of na de workshop te verblijven in Kirgizië. We denken graag mee over de mogelijkheden.

Wat is er niet inbegrepen?

❧ Vluchten van en naar Kirgizië
❧ Verzekering
❧ Privé uitgaven

Het programma

Het programma kan worden gewijzigd op basis van weersomstandigheden en andere factoren om een zo goed mogelijke ervaring mogelijk te maken. Het programma dient daarom enkel ter indicatie en inspiratie.

Aankomst in Bishkek. Er is tijd om de stad te verkennen, we hebben een gezamenlijke introductie en een welkomstdiner. Hotelovernachting in Bishkek.

De weg van Bishkek naar Karakol. Onderweg treffen we de Kok-Moinok Canyons. Een uitgestrekt gebied vol meanderende paden van gekleurd zandsteen. Door de vele hoogteverschillen biedt deze locatie veel fotografiemogelijkheden. Overnachting in een yurtkamp.

Vanuit Karakol leggen we de weg af langs het Issyk-kul meer – het gigantische meer wat ook wel wordt gezien als de kustlijn van Kirgizië. We zullen ons (optioneel) te paard naar de Shatyly panorama begeven voor een weids uitzicht over het Issyk-Kul meer. Een simpele tocht en ervaring met paardrijden is niet vereist om hiervan te kunnen genieten. Vervolgens een zonsondergang fotografiesessie voor het vastleggen van de Mars canyon. Deze canyon is pas recentelijk ontdekt en bieden veel unieke perspectieven voor waanzinnige foto’s.

issyk kul foto tour kirgizie

 

De zonsopgang fotograferen in de Mars canyon. Vervolgens zullen we een bezoek brengen aan een andere verborgen canyon: de Fairytale canyon. De dag wordt afgesloten met een fantastisch panorama van het Issyk-Kul meer. Hotelovernachting in Karakol. mars canyon foto tour kirgizie

Vandaag zullen we door de prachtige vallei trekken waarbij ons eindpunt het uitzicht op de massieve Karakol Peak gaat zijn. We kunnen uitgebreid de zonsondergang fotograferen en overnachten in tenten op 3000 meter hoogte aan de voet van de berg, zodat we ook ‘s nachts de sterrenhemel of de melkweg kunnen fotograferen in deze bijzondere omgeving.

peak karakol kirgizie

Vanaf Karakol Peak zijn we in de gelegenheid om op het vlak van fotografie het meeste te halen uit de zonsopgang om vervolgens ons via de vallei richting Karakol te begeven. In de middag is er tijd om Karakol te verkennen en om te ontspannen. Hotelovernachting in Karakol.

Vanuit Karakol zullen we beginnen aan een tweedaagse tocht naar Sary-Jaz. Een avontuurlijke weg brengt ons langs uitgestrekte landschappen, hoge bergpassen en afgelegen nomadische dorpjes in de grensgebieden. We zullen kamperen met uitzicht op het Tien-Shan gebergte en we hebben uitgebreid de tijd voor het fotograferen van de zonsondergang. Onderweg naar Sary-Jaz zullen we tijd hebben om een aantal bewoners in de omgeving te ontmoeten om meer over de cultuur te weten te komen en om de traditionele levensstijl vast te leggen.

kirgizie foto tour sary jaz

In Sary-Jaz beginnen we met fotografie van de zonsopgang waarna we de omgeving verder verkennen. We eindigen de dag in Karakol. Hotelovernachting in Karakol.

Verkennen van de Jety-Oguz rotsformaties; genaamd naar de zeven stieren die in een legendarisch verhaal zijn geofferd tijdens een romantische tragedie. Het gebied biedt een diversiteit aan fotografie mogelijkheden rondom de vallei en de woeste rotspartijen. We zullen onze dag vervolgen met een rit naar de Yeltsin top om de zonsondergang te fotograferen. Hotelovernachting in Karakol.

We sluiten de reis af met het transport vanuit Karakol terug naar Bishkek. Na een gezamenlijke afsluiting kan iedereen de reis voortzetten op zijn of haar eigen manier.

FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Wat voor niveau fotografie heb ik nodig?

De workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en avontuur! Of je nu een beginner bent, of juist meer ervaren – Kirgizië zal de perfecte omgeving zijn om je vaardigheden te verbeteren. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen en het ontvangen van feedback, waardoor ieder op zijn of haar manier progressie kan maken!

In wat voor fysieke conditie moet ik zijn?

Zoals de beschrijving van de reis suggereert, zal het een avontuurlijke fotoreis zijn. We zullen twee nachten kamperen en veel onderweg zijn in afgelegen gebieden. Daarnaast zullen we een aantal hikes maken door de bijzondere landschappen. Dit biedt juist de meest interessante fotografie mogelijkheden en natuurlijk een unieke ervaring! Veel locaties die we bezoeken zijn met onze 4×4 te bereiken, maar het zal wel van pas komen om in staat te zijn om een aantal kilometer door oneffen terrein te lopen.

Wat moet ik meenemen?

Overdag kunnen de temperaturen oplopen tot ver in de 20 graden, terwijl het ‘s-nachts behoorlijk kan afkoelen naar onder de 10 graden. Dit zal zelfs kouder zijn wanneer we ons in hoger gebergte bevinden, dus het is van belang om ook warme en waterdichte kleding mee te nemen. Laagjes zijn prioriteit! Voor de twee nachten kamperen zal alles qua kampeeruitrusting – zoals een tent, slaapmat, geïsoleerde slaapzak – worden verzorgd en hoef je niets mee te nemen. Een uitgebreide paklijst zal natuurlijk nog met de deelnemers worden gecommuniceerd.

Betreffende fotografie apparatuur: Neem een spiegelreflex- of systeemcamera mee met tenminste de volgende lenzen: een groothoek lens, een telefoto lens en het liefst een 35mm/50mm prime lens. Een statief komt goed van pas bij het fotograferen van zowel de sterrenhemel als andere lange sluitertijd situaties. Daarnaast is het erg aangeraden om een laptop mee te nemen voor de nabewerking en back-up van onze foto’s!

Hoe strikt is ons programma?

We zullen zoveel mogelijk interessante locaties bezoeken en het programma aanpassen aan de hand van bijvoorbeeld het weer. We doen ons best om jou een zo mooi mogelijke ervaring te geven en daarom is flexibiliteit soms belangrijk.